Բաց մի թողեք ավելի առողջ դառնալու ձեր հնարավորությունը:
Բանան սիրում են բոլորը ՝ ինչպես մեծահասակները, այնպես էլ երեխաները: Բանանի և բանանի կեղևի օգտակարության մասին արդեն շատ բան է ասվել: Ո՞ր բանանն է ավելի առողջ ՝ թարմ, կանաչավո՞ր, թե՞ երկար ժամանակ մնալուց փափուկ և նույնիսկ սեւացած դառած բանաները:
Երբ բանանը փափուկ է և շատ հասուն, այն շատ ավելի քաղցր է: Դա պայմանավորված է նրանով, որ բարդ ածխաջրերն ու շաքարները աստիճանաբար բաժանվում են ՝ ժամանակի ընթացքում բաժանվելով ավելի պարզ սախարոզայի: Սա նշանակում է, որ մարմնի համար դրանք շատ ավելի հեշտ է յուրացնել, այս ապրանքը շատ օգտակար է մարսողության համար: Հասած բանանը պարունակում է շատ ավելի օգտակար վիտամիններ և տարբեր միկրոէլեմենտներ
Բայց ահա ամենազարմանալին. Բանանը, որն արդեն սկսում է սեւանալ, աներևակայելի արդյունավետ նյութերի աղբյուր է, որոնք կարող են նույնիսկ պայքարել քաղցկեղի բջիջների դեմ: Երբ բանանը շատ հասուն է, դրա ներսում սկսում է արտադրվել հզոր հակաօքսիդիչ: Հասած բանան ուտելը շատ օգտակար է իմունային համակարգի համար, դա կօգնի ձեր մարմնին արագ հաղթահարել ցանկացած վարակ
Հիշեք սա հաջորդ անգամ, երբ կգնեք հասած բանան: Ոմանք սիրում են ավելի կանաչ մրգեր, մյուսները ՝ ավելի քաղցր և հասուն: Նրանք, ովքեր չեն հանդուրժում չափազանց փափուկ բանանը, մի հուսահատվեք: Ի վերջո, դրանցից շատ տարբեր ուտեստներ կարող եք պատրաստել `նրբաբլիթ բանանով, մրգային աղցան, ժելե … Առողջ լինելու համար պարզապես անհրաժեշտ է չմերժել այն սննդանյութերը: Սնվեք ճիշտ և վայելեք ձեր կյանքի յուրաքանչյուր պահը: