Բժշկական գիտությունների թեկնածու, սննդաբան Ռիմմա Մոյսենկոն բացատրել է, թե ինչու է պետք աշնանը բրինձը ավելացնել սննդակարգում:
Ըստ փորձագետի՝ բրինձը լավ է հագեցնում մարմինը աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում: Բրնձի հատիկները փքվում են աղիքներում՝ իրենց վրա վերցնելով ավելորդ ջուրը: Դրանք հագեցվածության զգացում են տալիս:
«Սա մեծ պլյուս է ընդհանրապես դիետայի համար, հատկապես ցուրտ եղանակին»:
Կարևոր է ընտրել բրինձ`իր կազմի մեջ նվազագույն քանակությամբ օսլայով: Այն կարող է լինել վայրի, այսինքն՝ չմշակված, ինչպես նաև շագանակագույն և կարմիր բրինձ:
Փորձագետը նշել է, որ այս հացահատիկը կարող են օգտագործել նիհարել ցանկացողները`որպես արդյունավետ դիետա: Բրինձն ունի լավ սորբցիոն ակտիվություն՝ դրանով իսկ օգնելով հեռացնել հեղուկը մարմնից:
«Բայց ամեն ինչ կախված է նրանից, թե ինչպես է բրինձը եփվում: Օրինակ, ալ դենտե վիճակում բրնձը կարող է որպես սորբենտ գործել աղեստամոքսային տրակտում: Իսկ եթե բրինձը ամբողջությամբ եփված է, դա թույլ է տալիս հեռացնել հեղուկը մարմնից: Միևնույն ժամանակ, կա մի կարևոր կանոն. Բրինձը պետք է եփվի առանց աղի», – ընդգծում է Մոյսենկոն:
Բացի այդ, բրնձը եփելուց առաջ պետք է թրջվի: