Գլխավոր Դեսից-դենից Սուրճի Կախարդանքը. Բույր, Որը Միավորում է Աշխարհը

Սուրճի Կախարդանքը. Բույր, Որը Միավորում է Աշխարհը

0
122

Պատկերացրե՛ք…

Առավոտ է։ Արևի առաջին շողերը նուրբ սողոսկում են պատուհանից, իսկ խոհանոցից տարածվում է մի բույր՝ հարուստ, խորը, խոստումնալից։ Դա թարմ աղացած սուրճի բույրն է։ Մի ողջ աշխարհ այդ պահին արթնանում է հենց այս կախարդական ըմպելիքի շնորհիվ։

Սուրճը պարզապես ըմպելիք չէ։ Այն ծես է, մշակույթ, հոգու բալասան և էներգիայի հրավառություն՝ ամփոփված մեկ բաժակի մեջ։

Ինչո՞ւ ենք մենք այդքան անսահման սիրում սուրճը

1. Առավոտյան ծեսը։ Շատերի համար օրը չի սկսվում առանց սուրճի։ Դա այն հինգ կամ տասը րոպեն է, որը մենք նվիրում ենք ինքներս մեզ, մինչև կյանքի խելահեղ ռիթմը կլանում է մեզ։ Ջրի խշշոցը, հատիկների աղալու ձայնը, բույրը… այս ամենը միասին ստեղծում են ներդաշնակության և սպասման մի մթնոլորտ։

2. Էներգիայի և Ոգեշնչման աղբյուր։ Այո՛, կոֆեինը հրաշքներ է գործում։ Այն օգնում է կենտրոնանալ, սրում է միտքը և պարգևում այնքան անհրաժեշտ էներգիան՝ նոր գաղափարներ ծնելու կամ բարդ խնդիրներ լուծելու համար։ Մի բաժակ լավ սուրճը կարող է դառնալ ձեր ստեղծագործական մուսան։

3. Սոցիալական կապ։ «Արի մի բաժակ սուրճ խմենք»։ Այս արտահայտությունը շատ ավելին է, քան պարզապես հրավեր։ Դա շփման, ջերմ զրույցների, գաղտնիքների և ծիծաղի խորհրդանիշ է։ Սուրճը մարդկանց միավորում է՝ լինի դա ընկերական հանդիպում, թե գործնական քննարկում։

Ոսկե Միջինը. Երբ Սերը Դառնում է Չարաշահում

Ինչպես ամեն գեղեցիկ և հաճելի բան, սուրճը ևս սիրում է չափ ու հարգանք։ Երբ մենք սկսում ենք չարաշահել այս հրաշալի ըմպելիքը, նրա կախարդանքը կարող է սկսել գործել մեր դեմ։

Անհանգստություն և նյարդային լարվածություն. Չափից շատ կոֆեինը կարող է հանգեցնել անհանգիստ վիճակի, սրտխփոցի և նյարդային համակարգի գերլարման։

Քնի խանգարումներ. Եթե սուրճ եք խմում օրվա երկրորդ կեսին, պատրաստ եղեք, որ ձեր քունը կարող է լինել անհանգիստ կամ ուղղակի «չայցելել» ձեզ։

Կախվածություն. «Առանց սուրճի գլուխս ցավում է»… Ծանո՞թ է։ Սա նշան է, որ ձեր օրգանիզմը սովորել է կոֆեինի մշտական «դոզային» և դժվարությամբ է հրաժարվում դրանից։

Ինչպե՞ս Ընկերություն Անել Սուրճի Հետ՝ Այն Վայելելով, Ոչ Թե Չարաշահելով

Սուրճից հրաժարվել պետք չէ։ Պարզապես պետք է գտնել այն ոսկե միջինը, որը թույլ կտա վայելել նրա բոլոր առավելությունները՝ առանց վնասակար հետևանքների։

Լսեք ձեր օրգանիզմին։ Իմացեք ձեր չափաբաժինը։ Մեկի համար դա օրական մեկ բաժակն է, մյուսի համար՝ երեքը։ Եթե զգում եք անհանգստություն, նվազեցրեք քանակը։

Որակ, ոչ թե քանակ։ Ավելի լավ է խմել մեկ բաժակ բարձրորակ, թարմ աղացած և սիրով պատրաստված սուրճ, քան երեք բաժակ անհասկանալի, արագ պատրաստվող ըմպելիք։ Դարձրե՛ք սուրճ խմելը իրական հաճույքի արարողություն։

Սահմանեք «Ստո՛պ» ժամ։ Որպես կանոն, փորձեք սուրճ չխմել ժամը 14:00-ից կամ 15:00-ից հետո, որպեսզի չխանգարեք ձեր գիշերային հանգիստը։

Ջուրը ձեր լավագույն ընկերն է։ Սուրճի յուրաքանչյուր բաժակից հետո մի բաժակ ջուր խմեք։ Սա կօգնի պահպանել ջրային բալանսը և կնվազեցնի կոֆեինի որոշ կողմնակի ազդեցություններ։

Սուրճը նվեր է, որը մեզ տվել է բնությունը։ Այն կարող է լինել մեր դաշնակիցը, մեր ոգեշնչումը և մեր օրվա ամենահաճելի պահերից մեկը։ Վերաբերվե՛ք նրան խելամտորեն, և նրա կախարդական բույրն ու համը միշտ կլինեն ձեր կողքին՝ ոգևորելու, միավորելու և կյանքին նոր գույներ հաղորդելու համար։

Իսկ դուք ինչպե՞ս եք վայելում ձեր սիրելի սուրճը։