Գլխավոր Դեսից-դենից Համեղ և առողջ. Առողջ և ուրախ բաղադրատոմսեր քեզ համար

Համեղ և առողջ. Առողջ և ուրախ բաղադրատոմսեր քեզ համար

84
0

Ժամանակակից աշխարհում, որտեղ կյանքի ռիթմը արագ է, հաճախ մոռանում ենք, թե որքան կարևոր է սնունդը ոչ միայն մեր ֆիզիկական, այլև հոգեկան առողջության համար։ Այն, ինչ մենք ուտում ենք, անմիջականորեն ազդում է մեր տրամադրության, էներգիայի մակարդակի և ընդհանուր բարեկեցության վրա։ Այսօր կիսվելու ենք մի քանի պարզ, համեղ և առողջարար բաղադրատոմսերով, որոնք կօգնեն ձեզ զգալ ավելի լավ, ինչպես մարմնական, այնպես էլ հոգեկան առումով։

1. Առավոտյան էներգիայի ռումբ. Հատապտուղներով և սպանախով սմուզի

Այս սմուզին ոչ միայն համեղ է, այլև հարուստ է վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով, որոնք կօգնեն ձեզ էներգիայով լիցքավորված սկսել օրը։

Բաղադրիչներ:

1 բաժակ թարմ սպանախ

1/2 բաժակ խառը հատապտուղներ (ելակ, մոշ, ազնվամորի, հապալաս)

1/2 բանան

1/2 բաժակ նուշի կաթ (կամ ցանկացած այլ բուսական կաթ)

1 ճաշի գդալ չիա սերմեր (ըստ ցանկության)

Մի քիչ մեղր կամ թխկի օշարակ (ըստ ճաշակի)

Պատրաստումը:

Բոլոր բաղադրիչները լցրեք բլենդերի մեջ և մինչև համասեռ զանգված դառնալը խառնեք։ Մատուցեք անմիջապես։

2. Ճաշի թեթևություն. Հունական ոճի հավի աղցան

Այս աղցանը թեթև է, սննդարար և լի է միջերկրածովյան բույրերով, որոնք կուրախացնեն ձեր համային ռեցեպտորները։

Բաղադրիչներ:

150 գրամ խորոված կամ եփած հավի կրծքամիս, խորանարդիկներով

 կտրած

1/2 վարունգ, կտրատած

1/2 լոլիկ, կտրատած

1/4 կարմիր սոխ, բարակ կիսաշրջանաձև կտրատած

50 գրամ ֆետա պանիր, խորանարդիկներով կտրատած

Մի քանի սև ձիթապտուղ

Մի քանի թարմ մաղադանոս (զարդարելու համար)

Սոուսի համար:

2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ

1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ

Աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Մի քիչ չորացրած օրեգանո

Պատրաստումը:

Բոլոր բաղադրիչները խառնեք մեծ ամանի մեջ։ Առանձին խառնեք սոուսի բաղադրիչները և լցրեք աղցանի վրա։ Զարդարեք մաղադանոսով և մատուցեք։

3. Երեկոյան հանգիստ. Դդմի և կոկոսի կաթով ապուր

Այս տաք և քաղցր ապուրը կատարյալ է երեկոյան, երբ ցանկանում եք հանգստանալ և վայելել հարմարավետ մթնոլորտ։ Դդումը հարուստ է բետա-կարոտինով, իսկ կոկոսի կաթը տալիս է նուրբ համ։

Բաղադրիչներ:

500 գրամ դդում, մաքրած և խորանարդիկներով կտրատած

1 սոխ, մանր կտրատած

2 պճեղ սխտոր, մանրացրած

400 մլ կոկոսի կաթ

500 մլ բուսական արգանակ

1 ճաշի գդալ զեյթունի յուղ

Աղ, սև պղպեղ, մի քիչ կուրկումա կամ կարրի (ըստ ցանկության)

Պատրաստումը:

Միջին կաթսայի մեջ տաքացրեք զեյթունի յուղը։ Ավելացրեք սոխը և տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը։

Ավելացրեք սխտորը և դդումը, տապակեք ևս 5 րոպե։

Լցրեք բուսական արգանակը և կոկոսի կաթը։ Եփեք մինչև դդումը փափկի (մոտ 15-20 րոպե)։

Բլենդերով հարեք ապուրը մինչև համասեռ զանգված դառնալը։

Համեմեք աղով, պղպեղով և համեմունքներով։

Մատուցելիս կարող եք զարդարել մի քիչ թարմ համեմով կամ դդմի սերմերով։

Սնունդը՝ որպես հոգեբանական աջակցություն

Հիշեք, որ սնունդը ոչ միայն էներգիայի աղբյուր է, այլև ուրախության և հաճույքի աղբյուր։ Երբ մենք ուտում ենք առողջ և համեղ ուտելիք, դա դրականորեն է անդրադառնում մեր հոգեկան վիճակի վրա։ Փորձեք այս բաղադրատոմսերը և զգացեք տարբերությունը։ Բարի ախորժակ և դրական տրամադրություն։

Նոր տեսանյութ.