Ժամանակակից աշխարհում, որտեղ կյանքի ռիթմը արագ է, հաճախ մոռանում ենք, թե որքան կարևոր է սնունդը ոչ միայն մեր ֆիզիկական, այլև հոգեկան առողջության համար։ Այն, ինչ մենք ուտում ենք, անմիջականորեն ազդում է մեր տրամադրության, էներգիայի մակարդակի և ընդհանուր բարեկեցության վրա։ Այսօր կիսվելու ենք մի քանի պարզ, համեղ և առողջարար բաղադրատոմսերով, որոնք կօգնեն ձեզ զգալ ավելի լավ, ինչպես մարմնական, այնպես էլ հոգեկան առումով։
1. Առավոտյան էներգիայի ռումբ. Հատապտուղներով և սպանախով սմուզի
Այս սմուզին ոչ միայն համեղ է, այլև հարուստ է վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով, որոնք կօգնեն ձեզ էներգիայով լիցքավորված սկսել օրը։
Բաղադրիչներ:
1 բաժակ թարմ սպանախ
1/2 բաժակ խառը հատապտուղներ (ելակ, մոշ, ազնվամորի, հապալաս)
1/2 բանան
1/2 բաժակ նուշի կաթ (կամ ցանկացած այլ բուսական կաթ)
1 ճաշի գդալ չիա սերմեր (ըստ ցանկության)
Մի քիչ մեղր կամ թխկի օշարակ (ըստ ճաշակի)
Պատրաստումը:
Բոլոր բաղադրիչները լցրեք բլենդերի մեջ և մինչև համասեռ զանգված դառնալը խառնեք։ Մատուցեք անմիջապես։
2. Ճաշի թեթևություն. Հունական ոճի հավի աղցան
Այս աղցանը թեթև է, սննդարար և լի է միջերկրածովյան բույրերով, որոնք կուրախացնեն ձեր համային ռեցեպտորները։
Բաղադրիչներ:
150 գրամ խորոված կամ եփած հավի կրծքամիս, խորանարդիկներով
կտրած
1/2 վարունգ, կտրատած
1/2 լոլիկ, կտրատած
1/4 կարմիր սոխ, բարակ կիսաշրջանաձև կտրատած
50 գրամ ֆետա պանիր, խորանարդիկներով կտրատած
Մի քանի սև ձիթապտուղ
Մի քանի թարմ մաղադանոս (զարդարելու համար)
Սոուսի համար:
2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ
Աղ և սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Մի քիչ չորացրած օրեգանո
Պատրաստումը:
Բոլոր բաղադրիչները խառնեք մեծ ամանի մեջ։ Առանձին խառնեք սոուսի բաղադրիչները և լցրեք աղցանի վրա։ Զարդարեք մաղադանոսով և մատուցեք։
3. Երեկոյան հանգիստ. Դդմի և կոկոսի կաթով ապուր
Այս տաք և քաղցր ապուրը կատարյալ է երեկոյան, երբ ցանկանում եք հանգստանալ և վայելել հարմարավետ մթնոլորտ։ Դդումը հարուստ է բետա-կարոտինով, իսկ կոկոսի կաթը տալիս է նուրբ համ։
Բաղադրիչներ:
500 գրամ դդում, մաքրած և խորանարդիկներով կտրատած
1 սոխ, մանր կտրատած
2 պճեղ սխտոր, մանրացրած
400 մլ կոկոսի կաթ
500 մլ բուսական արգանակ
1 ճաշի գդալ զեյթունի յուղ
Աղ, սև պղպեղ, մի քիչ կուրկումա կամ կարրի (ըստ ցանկության)
Պատրաստումը:
Միջին կաթսայի մեջ տաքացրեք զեյթունի յուղը։ Ավելացրեք սոխը և տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը։
Ավելացրեք սխտորը և դդումը, տապակեք ևս 5 րոպե։
Լցրեք բուսական արգանակը և կոկոսի կաթը։ Եփեք մինչև դդումը փափկի (մոտ 15-20 րոպե)։
Բլենդերով հարեք ապուրը մինչև համասեռ զանգված դառնալը։
Համեմեք աղով, պղպեղով և համեմունքներով։
Մատուցելիս կարող եք զարդարել մի քիչ թարմ համեմով կամ դդմի սերմերով։
Սնունդը՝ որպես հոգեբանական աջակցություն
Հիշեք, որ սնունդը ոչ միայն էներգիայի աղբյուր է, այլև ուրախության և հաճույքի աղբյուր։ Երբ մենք ուտում ենք առողջ և համեղ ուտելիք, դա դրականորեն է անդրադառնում մեր հոգեկան վիճակի վրա։ Փորձեք այս բաղադրատոմսերը և զգացեք տարբերությունը։ Բարի ախորժակ և դրական տրամադրություն։